Katsotaan miten käy

Pitkänäperjantaina 2014

Mm. Facebookin Äikän TVT -ryhmässä on ollut paljon keskustelua oppikirjoista, sähköisistä (vapaista) materiaaleista, hyvistä opetusideoista ja yksilöllisestä oppimisestakin. Kokeillaan, saisko tällainen muoto jakaa materiaaleja ja ideoita  kannatusta ja suurta suosiota. En näet usko perinteisen malliseen oppikirjaan (painettu tai sähköinen) varsinkaan äikän opetuksessa. Aineessa poukkoillaan vuoden aikana niin moneen suuntaan, että kirja on vain yksi tieto- ja tehtäväpankki kaiken muun maailman sisällön rinnalla. Pienisuuri verkkopankki, josta ope voi kätevästi napata matskuja käyttöönsä, toimii paremmin.

Nina Rantapuun kanssa olemme tällaisesta puhuneet jo tovin ja viime viikon ITK-päivillä saimme sovituksi aloitella kehittä(mä)ä(n) malleja mm. yksilöllisestä oppimisesta ja ohjatusta itsearvioinnista peruskoulun äikässä. Olkoon tämä sivusto talkoiden ensimmäinen vaihe.

Ajatus on, että kuka tahansa voi lähettää tänne omia ideoitaan, vapaasti muiden käytettäväksi. Artikkelit, kuten niitä WordPressissä nimitetään, jaoteltaisiin suoraan kategorioihin, jotka ovat ylävalikossa. Yksi artikkeli voi käsitellä pientäkin osa-aluetta, esim. uutista tai Minna Canthia tai suurempaa kokonaisuutta (kirjallisuushistoria). Jatkossa, KUN sisältöä on paljon, pitäisi perussanahaun toimia hyvin haluamansa sisällön löytämiseen. Saa käyttää, muttei oo pakko.

Kirjoittaminen tulee mahdolliseksi kahdella tavalla: sähköpostitse tai pyytämällä kirjoitusoikeuksia.

Kaikki kehitysehdotukset otetaan käsittelyyn.

Joukossa on voimaa. (JY:ssä opiskelleet saanevat tästä mieluisan muistimielleyhtymän.)

-Janne Saarinen

Mainokset