Yksilöllistä äikkää kaseille

Kun ei näe järkevänä jokaiselle oppilaalle erikseen selittää asioita ja olettaa, että oppilaat saavat samaan tahtiin tehtäviään tehdyksi, on syytä ottaa toiset keinot käyttöön: Oppilaat opiskelkoot omaan tahtiinsa, ottakoot itse vastuun tekemisestään ja asettakoot (arvosana)tavoitteet, joihin pyrkiä. Opettajan aika jää niiden auttamiseen, jotka apua todella tarvitsevat.

Loppusyksyn ajaksi loin paketin, jota teemme pääosin oppitunneilla. Viikon yksi yksittäistunti on ensisijaisesti lukutunti, jonka aikana pidän oppilaiden kanssa palautekeskusteluja, pidän mahdollisesti yksilöllisiä suullisia kokeita ja oppilaat voivat esittää tekemiään töitä halukkaille. Kaksoistunti on varattu muulle työskentelylle yksin tai kaverin kanssa, ja tällöin on opettaja vapaana auttamassa ja ohjaamassa. Kaksoistunneille annan luokan käyttöön myös 5 Android-tablettia, jos omaa laitetta ei ole ja oppilas kokee mielekkäämmäksi opiskella asioita verkkosisältöjen avulla. Sisällöt löytyvät Canvalla ja-tai ThingLinkillä tehtyjen julisteiden avulla (qr-koodit ja lyhytlinkit).

Koko paketti löytyy osoitteesta https://sites.google.com/site/kasinaikka/home. Siellä myös ladattava tiedosto vapaasti käyttöön muokattuna tai ei. (cc-by-sa)

Janne Saarinen

Yksi kommentti artikkeliin ”Yksilöllistä äikkää kaseille

  1. Mulla samantyylinen paketti kaseille eri aiheista. Yritän laittaa jakoon sen. Kovasti ovat tykänneet, voi muutaman tunnin kokemuksella voi sanoa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s